Websites zonder SSL onveilig vanaf 1 juli 2018

Vanaf 1 juli 2018 zal Google Chrome alle websites die geen gebruik maken van een SSL-certificaat expliciet als onveilig tonen. Vóór de domeinnaam verschijnt vanaf die datum in de adresbalk de tekst: ‘Niet veilig‘. Dit is iets wat je als eigenaar/houder van een website niet wilt.

Codesigns - Hoe zie je of een website een SSL-certificaat heeft?

Hoe zie je of een website een SSL-certificaat heeft?

Een website met een SSL-certificaat toont een groen slotje in de adresbalk en de url begint met https in plaats van http. Voordelen van het gebruik van een SSL-certificaat zijn dat de bezoeker van de website weet dat de domeinnaam in de adresbalk overeenkomt met de website die hij bezoekt en dat het verkeer naar die website versleuteld is. Overigens is het voor websites waar persoonsgegevens worden uitgewisseld, bijvoorbeeld via een webformulier, verplicht om deze uitwisseling te versleutelen.

Websites zonder SSL onveilig vanaf 1 juli 2018

Wat kost een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat neem je ieder jaar opnieuw af bij je domeinnaam- en/of hostingprovider. De jaarlijkse kosten zijn € 49,-. De eenmalige instelkosten bedragen € 99,- (onder voorbehoud van waar nu de domeinnaam en hosting geregeld is).

De tarieven zijn excl. 21% btw. Neem contact op met Codesigns om de mogelijkheden te bespreken!

Vind je dit een interessant bericht? Deel het!